FANTOMALT perorální prášek pro přípravu roztoku 1X400G
Kód: 0033152Detailní popis produktu
FANTOMALT perorální prášek pro přípravu roztoku 1X400G
Fantomalt je dietní potravina pro zvláštní lékařské účely. Nutričně nekompletní strava v práškové formě. Bezlaktózový přípravek. Neobsahuje bílkoviny ani tuk.
Je určen k dietnímu postupu při výživě nemocných s vysokými nároky na příjem energie (například těžká poranění a infekce). Přípravek je určen pro výživu nemocných, kteří z různých příčin nemohou přijímat dostatečný objem potravy nebo nápojů.
Hmotnost obsahu: 400 g.
Dávkování a způsob užití
Přiložená odměrka má obsah 5 g Fantomaltu, což je přibližně 20 kcal energie.
Vzhledem k neutrální chuti se doporučuje Fantomalt míchat do nápojů, jogurtů, kaší nebo užívat samostatně jako 20% roztok (20 g ve 100 ml).
Přípravek je možno užít i k výživě nasogastrickou sondou.
Skladujte na suchém a chladném místě. Po každém otevření plechovku znovu pevně uzavřete víčkem. Po otevření uchovávejte v chladničce max. po dobu 6ti týdnů.
Nepoužitý roztok skladujte v chladničce max. po dobu 24 hodin.
Složení
Výrobek obsahuje maltodextrin.
Průměrné složení na 100 g prášku: Energie 1630 kJ (384 kcal), Sacharidy 96,0 g - z toho cukry 6,0 g - glukóza 1,5 g, - maltóza 4,5 g, -polysacharidy 90,0 g, Na 2 mg.
Osmolarita 55 mOsmol/l.
Upozornění
Používejte na základě doporučení lékaře nebo osoby kvalifikované v oblasti výživy lidí, farmacie nebo péče o matku a dítě. Fantomalt je vhodný jako náhrada části stravy v případě, kdy pokrytí výživových potřeb pacienta nelze dosáhnout běžnou stravou. Není vhodný jako jediný zdroj výživy.
Příbalový leták FANTOMALT perorální prášek pro přípravu roztoku 1X400G
Příbalový leták si před použitím pozorně prostudujte!
Doplňkové parametry
Kategorie: | Potraviny pro zvláštní lékařské účely |
---|---|
Hmotnost: | 0.25 kg |
Typ přípravku: | Léčivý přípravek |
SUKL kód: | 0033152 |
ATC skupina: | V06XX |
Farmakoterapeutická skupina: | Celková výživa - Potraviny pro zvláštní lékařské účely (PZLÚ) |
EAN: | 8712400748179 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.